Eerder dit jaar hebben wij u reeds geïnformeerd over de aanstaande wijzigingen op het gebied van Europese wetgeving rondom websites, gebruikers hiervan en de privacy. Kortom de AVG wet. Afgelopen maanden hebben wij diverse voorbereidingen getroffen om zorg te dragen dat Clicks Company en haar klanten voldoen aan nieuwe AVG Wet. Deze wet zal vanaf 25 mei 2018 van kracht zijn.

Welke acties heeft Clicks Company voor haar klanten ondernomen.

  • Verhuisd naar de nieuwe servers op WPENGINE. WPENGINE is de nummer 1 hosting partij op het gebied van WordPress en bevat diverse geavanceerde beveiligingstechnieken.
  • SSL certificaat, voor 20 mei ontvangen al onze klanten een SSL certificaat van de Clicks Company (u herkent dit aan het groene slotje linksboven in uw browser). Dit certificaat beveiligt de gegevens op uw website, contact formulieren en server.
  • Cloudflare, Cloudflare zorgt ervoor dat ongewenste bezoekers geen toegang krijgen tot uw website. Zo vergelijkt Cloudflare de IP-nummers van uw bezoekers met een lijst van IP-nummers van bekende hackers en spammers.
  • E-mail via Gsuite van Google. Als marktleider zorgt Google ervoor dat uw e-mailinstellingen voldoen aan de nieuwe AVG wet voor haar Europese gebruikers.
  • Persoonsgegevens hebben de aandacht van iedere medewerker bij Clicks Company. Onze medewerkers weten wat er moet gebeuren als persoonsgegevens verloren raken, zoals diefstal van een laptop of een verloren USB stick.
  • Al onze vestigingen en pc’s zijn extra beveiligd. Zo blijft de privacy van u en uw klanten gewaarborgd.

Aandachtspunten;

  1. Let op u dient altijd uw apparaten zoals PC, tablet en telefoon goed te beveiligen door een sterk wachtwoord en uw wachtwoord per 60 dagen te wijzigen.
  2. Let op u dient altijd uw apparaten zoals PC, tablet en telefoon regelmatig te checken op virussen en maleware.
  3. Raadpleeg uw branch organisatie om extra informatie op te vragen betreft de AVG wet in uw branche.

Volgens minister Dekker hoeven de kleinere organisaties niet meteen een boete te verwachten. Lees hier het artikel in het AD.